Shiraz

Shiraz er nok Australiens vigtigste drue, og er genetisk identisk med Rhône druen Syrah. Shiraz baserede vine har dog tendens til at være en smule mere rige, modne og mere full bodied end Syrah baserede vine. Det er en drue med meget mørkt skind, og den bringer noter af blåbær, solbær, hindbær og sorte kirsebær samt sekundære smagsnuancer af chokolade, peber, krydderier, tjære og vildt.
Shiraz druen er omgivet af en vis portion Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Med det menes, at druen basalt set har en hvis power og koncentration, men Shiraz bliver af nogle winemakere anvendt i sin mest koncentrerede form, hvor druerne først høstes og presses, når de har opnået et meget højt sukkerindhold og visuelt mere er på vej hen i retning af rosiner, end en drue man kunne forestille sig at lægge i frugtkurven. Denne type Shiraz giver de meget dybe og koncentrerede vine, med en høj portion tjære, tovværk, acetone mv. Denne type Shiraz har ofte en høj alkoholstyrke.
Den mindre alkoholtunge og mindre bombastisk stil vinder dog også mere og mere frem i Australien (se evt. Australske vine. En solstrålehistorie), hvilket giver vinene mere frugt, syre og friskhed.
Billede: www.decanter.com

Vine der indeholder Shiraz