Profil

The Wine Tree ønsker at tilbyde fantastisk vin, der har en historie at fortælle, og vin der fanger din opmærksomhed og åbner en port til himlen. Jeg ønsker at vinen i mit glas skal betyde noget, fortælle én noget og ikke ”bare” være vin. Vin kan så meget, når det får lov.

The Wine Tree importerer selv alle vine, og vi er derfor eneste led mellem dig og producenten. Man behøver ikke at købe 12 eller 6 flasker for at få en god pris. Den gode pris opnås allerede ved én flaske. Alle vine sælges med en minimal fortjeneste, da det er mig magtpåliggende at køber skal føle at han/ hun har gjort et godt køb og virkeligt fået noget for pengene. Jeg er af den overbevisning at en fair pris er bedst for alle parter. Derfor koster vinene ofte det samme som de gør i butikkerne i Australien og til tiden endda mindre. Af samme årsag gives ikke rabat på vinene hvis man køber flere, og vinene kommer heller ikke på tilbud, idet flere af vores vine derved ville sælges med underskud.

The Wine Tree er ikke et sted kun til de med den store pengepung, men et sted, der tilbyder brillant vin til en rigtig god og fair pris. Køb 1,2,3,.. flasker – jeg har en god fornemmelse af at når man har smagt mine vine, har man lyst til at komme tilbage og prøve nogle flere gode sager. Eller måske finder man sin favorit med det samme.

Vinene fås ikke andre steder i Danmark.

Baggrund

Jeg er 46 år, er gift og har 2 piger, der efterhånden er ved at være pænt store også. Jeg har en bachelor i agronomi, en master i plantebiologi og om få millimeter en Ph.d. indenfor SARS-CoV-2 virologi. Jeg arbejder, ved siden af The Wine Tree, med humane virus på Statens Serum Institut i København, hvor jeg forsker i virus, og overvåger og opsætter analysemetoder til detektion af antistoffer mod humane virusser. Grunden til at jeg i sin tid startede med at studere agronomi og plantebiologi, var netop min store interesse for vin. En interesse jeg har haft siden jeg var barn, og helt fra før jeg overhovedet begyndte at drikke vin. Jeg skrev min første større opgave om vin i sjette klasse.
Jeg er fra en vinelskende familie, og jeg har tilbragt millioner af timer i Frankrig og Italien i min ungdom og besøgt vinsteder og vinområder alle vegne. The Wine Tree er startet med afsæt i en 10 måneder lang tur min kone, mine 2 børn og jeg har haft i Australien. Den primære årsag, foruden at opleve det spændende land, var at bo i et vinområde og arbejde på et vinsted. Vi var heldige at dette kunne lade sig gøre. Vi boede i 9 ud af 10 måneder i byen McLaren Vale, i vindistriktet af samme navn i South Australia. Her arbejde jeg det meste af tiden på et vinsted ved navn Coriole Vineyards, som ligeledes ligger i McLaren Vale vindistrikt. Import af vin i The Wine Tree er en super spændende, men også naturlig udvikling for mig efter at have smagt SÅ meget vin i McLaren Vale, Barossa Valley, Clare Valley, Eden Valley, Coonawarra, Hunter Valley, en masse mindre satelit områder – og ja, så også resten af verden. Min kone og jeg smagte en masse godt, men var ikke i tvivl om at de steder jeg er stolt af at kunne tilbyde vine fra, har noget HELT særligt, nemlig historie, unikhed, en fair pris, og så smager de fantastisk. McLaren Vale er desuden meget underrepræsenteret i Danmark, især når vi snakker rigtig god vin. Vine fra McLaren Vale, byder på noget andet en vine fra Barossa Valley. Der er faktisk en større forskel, og tankevækkende nok ser man ofte Barossa vinerier, der anvender druer fra McLaren Vale, men vi så ikke ét sted, der i McLaren Vale anvendte druer fra Barossa Valley. Derfor er det efter min mening næsten en pligt at glæde de danskere, der sætter pris på et skønt glas vin, med vine vi selv er blevet vilde med, til en rigtig god pris.

Hvorfor kun Australien?

Indtil videre tilbyder jeg kun vine fra Australien, da vores Australiens tur har været en kæmpe øjenåbner overfor hvad australsk vin kan. Derudover savnede vi personligt de vine, så vi kunne ikke vente med igen at smage dem. På længere sigt er der dog en masse andre gode sager jeg ønsker at The Wine Tree skal tilbyde, så den tid vil komme.