Smagsudtryk

 

Vurdering af de enkelte vines smagsudtryk er en vurdering af følgende parametre:

 

1. Hvor koncentreret er vinen og hvordan rammer vinen din tunge/ gane?

Dette er angivet som koncentration/ antrit. Vinene kan variere fra de friske og lette vine til de ekstremt koncentrerede, der lige fra de rammer din tunge giver et indtryk af ren rå muskelkraft.
 
 
2. Hvor kompleks er vinen?

Dette er angivet som kompleksitet. Vinene kan variere fra den enkle palette til den meget komplekse.
 
 
Vurderingen af vinene ud fra denne fremgangsmåde er ikke ment som en rangliste. Både friske eller ekstremt koncentrerede vine og enkle eller komplekse vine kan, efter min opfattelse, passe til hver deres lejlighed. Eksempelvis kunne de mere koncentrerede vine måske passe bedst til de store langtids braiserede vinterretter, den grillede bøf mv, hvorimod det enkle og friske måske bedre kunne passe til den gode pastaret eller en pizza på grillen. Men det er jo som bekendt en smagssag, og hvad man er i humør til.